هر آنچه لازم است پیش از راه اندازی کارگاه تولید محصولات الکترونیک بدانید!

راه اندازی کارگاه الکترونیک

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازارآیا به فکر شروع کسب و کاری در زمینه الکترونیک هستید؟ در این مقاله به شرح هر آنچه که برای راه اندازی کارگاه الکترونیک به آن نیاز دارید می پردازیم:


اقدامات لازم جهت ایجاد طرح کسب و کار و راه اندازی کارگاه الکترونیک

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

شما قبل از هر چیز برای راه اندازی کارگاه الکترونیک خود نیاز به یک چهارچوب کلی و چشم انداز استراتژیک دارید تا قادر باشید از امکان پذیری طرح و  و وجود بازار آن اطمینان حاصل کنید.

به این منظور ابتدا بایستی بازار هدف خود  را شناسایی کنید سپس با تمرکز بر روی آن بازار ، پیش بینی واقع بینانه ای از فروش محصول خود داشته باشید.


ارزیابی رقبا

قبل از راه اندازی کارگاه الکترونیک در یک منطقه بایستی جایگاه خود را در گستره رقابت مشخص سازید. اگر رقابت زیادی در آن منطقه وجود دارد بهتر است کسب و کار خود را در منطقه ای با رقابت کمتر آغاز کنید.


کسب اطلاعات از فعالان در صنعت مورد نظر

اگر به طور جدی به دنبال راه اندازی یک کارگاه الکترونیک هستید، ضروری است که ابتدا با افرادی که در این زمینه فعالیت دارند گفتگویی داشته باشید و به نظرسنجی های الکترونیکی و ایمیلی اکتفا نکنید.

احتمالا رقبای محلی به دلیل حس رقابت  بالایی که با شما دارند و به دلیل از دست ندادن مشتریان خود،  اطلاعات چندانی در اختیار شما قرار نمی دهند. به همین دلیل بهتر است به دنبال کسب اطلاعات از افرادی خارج از محدوده خود و در نقاط دیگر کشور باشید.

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار


بررسی شرایط  ورود به صنعت و واردات

از آنجایی که شرایط استارت آپ ها برای جذب سرمایه گذار و ورود به صنعت ریسک های فراوانی به همراه دارد باید مطالعات امکان سنجی به منظور بررسی شرایط ورود به صنعت و راه اندازی کارگاه الکترونیک به دقت انجام گیرد.

مهم ترین مسئله ای که در صنعت امروز کشور تولید کالاهای الکترونیکی را در معرض ریسک قرار می دهد نمونه های وارداتی می باشد. به این منظور قبل از هرگونه تصمیم به تولید،  بایستی قیمت عمده محصول خارجی به همراه هزینه های حمل و ترخیص مورد بررسی قرار گیرند. سپس مقایسه ای بین تخمین خود از هزینه تولید  و  هزینه نمونه وارداتی صورت دهید تا از توجیه پذیری اقتصادی محصول مورد نظر اطمینان یابید.

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

 

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازارنکته مهم: هزینه تولید محصول خود را با قیمت محصول در بازار مقایسه نکنید. زیرا این قیمت با احتساب سود خرده فروش، عمده فروش و … محاسبه شده است و هزینه تولید آن هزینه ای به مراتب کمتر بوده است.


بررسی زمان مناسب ورود به بازار

دو ریسک در عرضه محصول در زمان نامناسب به بازار وجود دارد، بنابراین لازم است نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • اگر قصد عرضه محصولی جدید و با تکنولوژی پیشرفته به بازار را دارید اندکی تامل کنید. قبل از هرگونه اقدام، از وجود مشتری و بازار برای محصول خود اطمینان پیدا کنید. ممکن است محصول شما علی رغم ویژ گی های متمایزی که دارد احساس نیاز در مشتری به وجود نیاورد این سبب می شود  تبلیغات گسترده  و زمان و هزینه زیادی  برای معرفی محصولتان به بازار مورد نیاز باشد . زمان مورد نیاز برای معرفی محصول، دوره بازگشت سرمایه را طولانی ساخته و در صورت عدم وجود منابع مالی کافی، شما را به سمت ورشکستگی سوق خواهد داد.امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار
  • اگر قصد عرضه محصولی را دارید که تقاضای زیادی برای آن وجود دارد دقت کنید که ممکن است افراد زیادی مانند شما به فکر ورود به این بازار باشند و پس از زمان اندکی آنچه که در بازار شاهد آن خواهیم بود مازاد عرضه محصول و عدم وجود تقاضاست.

بنابراین شناسایی زمان مناسب برای ورود به بازار از اهمیت زیادی برخوردار می باشد ، طرح های فراوانی وجود داشته اند که علی رغم داشتن ایده ای بسیار خوب، به دلیل ورود در زمان نامناسب با شکست روبرو شده اند.


نکات فنی

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

    انتخاب صحیح قطعات

اولین گام در طراحی فنی محصول انتخاب قطعاتی از قبیل کانکتورها، نمایشگرها، سنسورها و …. مطابق با عملکرد، کیفیت و قیمتی می باشد که بازار کشش و تمایل استفاده از آن را داشته باشد و قابل رقابت با نمونه های وارداتی باشد.


طراحی نمونه اولیه و محاسبه هزینه تولید

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

  • طراحی نمونه اولیه شامل موارد زیر می باشد:
  • طراحی شماتیک و نحوه جانمایی قطعات
  • تهیه لیست دقیقی از قطعات مورد نیاز(BOM)
  • طراحی PCB
  • دیباگ کردن و رفع اشکالات احتمالی برای ورود به بازار
  • تخمینی از هزینه تولید بر اساس نمونه اولیه

نحوه تامین قاب پلاستیکی

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

اگرچه پیچیده ترین قسمت کار، طراحی الکترونیکی محصول می باشد اما قاب پلاستیکی نیز سهم به سزایی در هزینه های محصول دارد به همین دلیل باید مورد توجه قرار گیرد.

اگر قصد تولید محصول در تیراژ پایین را دارید توصیه می شود از قاب های آماده موجود در بازار یا قاب های وارداتی استفاده کنید چرا که هزینه تولید قالب تزریق پلاستیک بالاست. بنابراین قبل از طراحی محصول از وجود قاب با ابعاد مناسب برای محصول خود اطمینان پیدا کنید.


برون سپاری تولیدامکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار

یکی از بزرگترین مشکلاتی  که کار گاه های الکترونیکی  کوچک با آن مواجه اند تهیه قطعات و اجزا با کمترین هزینه می باشد. از آنجایی که تامین کنندگان برای مبالغ بالای خرید یا شرکت های به نام فعال در صنعت تخفیفات قابل توجهی در نظر می گیرند. بنابراین یکی از راه های کاهش هزینه و کسب مزیت رقابتی، برون سپاری بخشی از تولید به دیگر شرکت هاست.


امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازاراگر قصد راه اندازی  یک کارگاه الکترونیکی را دارید برای برآورد هزینه های تولید و اطمینان از وجود بازار برای محصول خود، همکاران ما در بخش امکان سنجی و تولید شما را راهنمایی خواهند کرد.

امکان سنجی کارگاه الکترونیک, پیش بینی فروش, راه اندازی کارگاه الکترونیک, مطالعات بازار


در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.

4 پاسخ
  1. محمد شریفی گفته:

    ببخشید بنده می خواستم بدونم بهتره محصولات مون رو با هم تبلیغ و تولید کنیم یا اینکه محصولات رو جدا جدا و اروم وارد بازار کنیم

    پاسخ
    • دانیال طوسی گفته:

      شروع از بازار کوچک تر باعث میشه سرمایه هاتون رو متمرکز تر هزینه کنید و بازگشت سرمایه سریع تری داشته باشید. استفاده از nitch market ها برای شروع کسب و کار های کوچیک پیشنهاد میشه

      پاسخ

ثبت دیدگاه

مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟
به ما بپیوندید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *